„A gyermek a legtökéletesebb teremtmény, mert egyedül ő tudja megalkotni saját egyéniségét. A gyermek lelke lágy viaszhoz vagy fehér papírhoz hasonló, ahová magának a gyermeknek kell belevésni a képzeteket.” Maria Montessori

A gyerekparadicsom

A Babukában fontosnak tartjuk az öko környezet és egészséges ételek biztosítását. Étkezésben figyelünk az évszaknak megfelelő, helyben, vagy közelben fellelhető zöldségek, gyümölcsök biztosítására. Ezek részben bio, részben östermelői vitamin-forrást adnak.

A kisebb gyerekek számára pelenkát biztosítunk - ami többségében öko-pelus.  Ezen kívül mi adunk fogkefét, ovis zsákot, törölközőt és ágyneműt is, hogy a gyerekek   igazán otthon érezhessék magukat.

A kicsik mozgásigényének megfelel hatalmas, biztonságos kertünk. Itt árnyékos, napos, homokos, füves, gumitéglás zugok biztosítják a minden időben alkalmas levegőzést. A kiváncsibbak tankertünkben nézhetik - sőt ültethetik és locsolhatják - a növő répát, retket, borsót, sütőtököt, amit aztán együtt fogyaszthatunk el.

"Anya azért íratott ide, mert így csak annyi a dolga, hogy reggelente idehozzon és a többiről a Babuka gondoskodik. A Babukánál a szüleim is tapasztalatokat szerezhetnek a szülőtréningeken, előadásokon, beszélgetéseken, miközben én jót játszom a többi gyerekkel."